Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie
woensdag 8 mei 2024

Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie

Op woensdag 5, 12 en 19 juni organiseren Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Knooppunt Informele Zorg en Ecsplore beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze middagen vinden van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij gemeenschapsaccomodatie Odasingel 90 in Sittard.

Ecsplore begeleidt de mensen met dementie op laagdrempelige en plezierige wijze tijdens beweegspellen. Ondertussen hebben mantelzorgers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen met andere mantelzorgers en kunnen zij voor deskundige informatie en tips terecht bij de mantelzorgconsulent.

Ook is tijdens de eerste middag op 5 juni een casemanager dementie aanwezig om informatie te verstrekken en tijdens de tweede middag op 12 juni een ergotherapeut met specialisatie dementie. De middagen worden weer gezamenlijk afgesloten. Tijdens de derde sessie gaat de hele groep samen bewegen, zodat de oefeningen en spellen ook in de thuissituatie uitgeprobeerd kunnen worden.

Aanmelden? 
Deelname aan de beweegmiddagen is (na aanmelding) gratis. Aanmelden kan bij Marjon Hermans-Schmeetz, Mantelzorgconsulent, via 046-457 57 00 of per e-mail via mantelzorg@piw.nl.

Let op: het aantal aanmeldingen is beperkt, daarom geldt vol=vol!