Cultuurcafé muziek
donderdag 1 augustus 2024

Cultuurcafé muziek

Veel traditionele cultuurverenigingen zoals harmonieën, fanfares en zangkoren kampen met een tekort aan leden, bestuursleden, vrijwilligers en leden. In opdracht van de gemeente Sittard-Geleen heeft Ecsplore een onderzoek laten uitvoeren naar de wensen en behoefte van jongeren en hoe we deze kunnen laten aansluiten bij de muziekverenigingen.

Tijdens het cultuurcafé worden de resultaten van het onderzoek “Zit er nog muziek in” aangeboden aan wethouder A. Houtakkers van Cultuur. Naast de presentatie van het onderzoek gaan we tijdens het Cultuurcafé in een informele setting o.l.v. gespreksleider/acteur Ron Roumen met elkaar in gesprek op zoek naar de (ontbrekende) gulden schakel in de eeuwenoude ketting van de traditionele en huidige muziekcultuur en de jeugd. Is de traditionele muziekcultuur een gids voor de toekomst of eenbewaker van het verleden?

En wat kunnen verenigingen doen om de huidige jonge generatie te enthousiasmeren om de grondvesten van de Limburgse tradities te blijven dragen?

Het programma, omlijst door cabaret en muziek van Stan Smeets & Friends, duurt tot 16.45 uur. Aansluitend is een netwerkborrel met een hapje en een drankje. Locatie: Theater Karroessel, Jupiterstraat 35 in Geleen. Aanmelden, ook van eventuele andere belangstellenden, kan tot zondag 1 september via deze link.